2014. június 29., vasárnap

Abbi Glines: Ha esélyt adnál

Sziasztok!

Az első könyvem az írónőtől a Ha az enyém lennél volt, aminek az értékelését itt olvashatjátok. Akkor nagyon tetszett, de így, utólag már úgy éreztem, hogy semmiről nem szólt. Adott egy sablonsztori, amiben a csaj megcsalja a pasiját annak a testvérével, a lány rájön, hogy sosem volt igazán szerelmes a barátjába, és boldogan él az új fiújával. És hogy ezek után mit gondoltam a második részről? Amint megláttam, az volt a benyomásom, hogy ez a könyv csak próbálja enyhíteni az előzőben ejtett sebeket, magyarán azt hittem, hogy a Ha esélyt adnál feladata, hogy meghozza a teljes happy endet. Hozzáteszem, nem állítom, hogy nem volt igazam, de azért ennél sokkal több volt benne.


 Írta: Abbi Glines
Fordította: Bozai Ágota (tehát fordítóváltás történt az első rész után!)
Eredeti cím: The Vincent Boys 2.
Sorozat: Vincent fiúk; Dream válogatás
Oldalszám: 300
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2014
Folytatás?: lesz
Eredeti borító?: nem ezzel jelent meg először, de nem is magyar kreálmány

A könyv


Lana
 Időben már jó pár hónappal az első könyv vége után vagyunk, ám Sawyer még mindig ugyanott tart: összetört, amióta megtudta, hogy Ashton megcsalta, és nem képes továbblépni. Természetesen a lány Beauval együtt hatalmas bűntudatot érez emiatt, de abban egyetértenek, hogy azért Sawyernek sem kéne hónapokkal a szakítás után is sajnáltatnia magát. Ekkor tudatosul benne, hogy el kéne foglalnia magát a nyárra, és mivel is lehetne ezt jobban megoldani, mint egy lánnyal? Esze ágában sincsen komoly kapcsolatot kezdeni bárkivel is, még mindig arra vár, hogy Beau elbaltázzon valamit, ő pedig visszahódíthassa Ashtont, de azzal egyetért, hogy egy kis szórakozás nem árthat.
Itt jön a képbe Lana, Ashton unokatestvére. Biztosan emlékeztek rá, hogy a szülei válása miatt két tűz közé került, és ezért inkább a nagynénje házában tölti a nyarat. Igen ám, de ezzel hátsó szándéka is van, hiszen Sawyer végre szabad, ő pedig már gyerekkora óta szerelmes belé... Ashton és Beau viszont tudják, hogy ő bánatában csak futó kalandokat keres, ezért joggal féltik Lanát, akit viszont ez nem hat meg, hiszen már nagylány. De amikor már benne is kétségek támadnak, akkor Sawyer nagyon elszúrt valamit...

Véleményem

Lana és Sawyer
Mint látjátok, igyekeztem a lehető legeslegrövidebben összefoglalni a történetet, de így is erősen egy sokadik évadában járó szappanopera hatását kelti. Ezt nem is cáfolom, mert felesleges, sokszor én is így éreztem. Miután befejeztem, Molyon még a négy csillagot is csak nagy nehezen adtam meg rá, de aztán rájöttem, hogy kit érdekel, miről szólt? Kit érdekel, hogy mennyire volt értékes olvasmány? Nem minden könyvet azért olvasok el, hogy valami földöntúli tudás birtokába kerüljek, elég, ha szórakoztat. És Abbi Glines szórakoztatott! Egy idő után már le sem tudtam tenni  könyvet és mindenhová vittem magammal, csak hogy hamarabb megtudjam, mi a vége
. (Na jó, igazából sejtettem, mi a vége, de akkor is :D )
Ha jobban belegondolok, nem tudom, mi fog meg ebben a könyvben. Kiszámítható, elég sablonos és mintha csak a... khm, kissé túlfűtött jelenetek vinnék el a hátukon. De mégis tetszett! Mégis elolvastam mindkét részt, ez hogy lehet? Megpróbálom összegyűjteni az okokat.

  • Tipikus élethelyzetek: bár szerencsés esetben ilyen megcsalások és egyebek nem történnek a való életben, azért előfordulnak. Bárkivel történhet ilyen és bárki tehet ilyet, ha nincs elég önuralma. Vagy csak túl erős volt a vonzás?
  • Szenvedély: azt is be kell vallani, hogy sokan szeretnének Beauhoz vagy Sawyerhez hasonló pasit. Igaz, én Beau mellett voksolnék, mert Sawyerből nagyon elegem lett.
  • Stílus: kicsit trágár, kicsit túlságosan szenvedélyes, de azért valahol mégis lenyűgöző.
  • Borító: nem ítélünk a külső alapján, de azért lássuk be, hogy elég ránézni a könyvre, és máris árad belőle a forróság. Meg egyszerűen szép. :)
Eszetekbe jut még valami? Mert nekem nem igazán, az viszont tény, hogy tud valamit az írónő. Ne kövezzetek meg, de szerintem a sztori semmilyen; ő viszont olyan zseniálisan közvetíti, hogy valósággal rabul ejti az olvasót. 
Néhányan megbélyegzik azzal is, hogy pornó, ezzel pedig már sehogy sem tudok egyet érteni. Igen, van benne jó néhány elég részletes szexjelenet (bár szó szerint ez inkább csak az első részre igaz), de szerintem ennyi azért belefér. Oké, le lehet írni a dolgokat virágnyelven is, de nem hiszem, hogy Beau vagy akár Sawyer olyan srácok lennének... Szerintem az elég röhejesen jönne ki. :)
Mindenesetre kíváncsi lettem, hogy mi jöhet még a folytatásban, az értékelésem pedig:

5/4.5

És ez még nem minden, a kiadó idén tervezi elindítani a Sea Breeze sorozatot az írónőtől! Várjuk? ;)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése