2014. július 21., hétfő

Mi kerül a bőröndbe?- nyári könyvajánló

Sziasztok!

Ti mentek nyaralni idén? Vagy már voltatok? Akkor biztosan tudjátok, milyen unalmas tud lenni az órákig tartó utazás vagy a napozás a strandon- de nem nekünk, könyvmolyoknak!
Ebben a bejegyzésben 15 olyan könyvet gyűjtöttem össze,  amit kifejezetten ajánlok nyaraláshoz, strandoláshoz, de felfoghatjátok egyszerűen egy nyári must have listakánt is :)

Abb Glines- Ha az enyém lennél
Tipikus nyári, könnyű olvasmány tele szenvedéllyel és botrányokkal. Nem is hosszú, de egy strandoláshoz pont elég lehet.

Stephanie Perkins- Anna és a francia csók
Amennyiben nem tartasz nyáron a sulinak még a gondolatától is, ez a történet valószínűleg tetszeni fog, tökéletes kikapcsolódás. Egy kis szerelmi huzavona, egy kis Párizs, és  máris adott egy aranyos történet.

Jamie McGuire- Gyönyörű sorscsapás
Én a tavalyi nyaraláson szereztem be, bár megvan az a hátulütője, hogy a strandon több időt töltöttem a parton, mint a vízben, úgyhogy az egész család nagyon örült, amikor végre befejeztem a könyvet. :)

Jennifer L. Armentrout- Obszidián
Lebilincselő történet. Nekem tipikusan az a könyv, amit bárhol és bármikor előveszek, az idei nyaralásra is bepakolom, hiszen az Opál megjelenése előtt szeretném újraolvasni az első két könyvet.

Julie Kagawa- Vaskirály
Nagyon eleged van a hőségből? Julie Kagawa jeges, fagyos mesevilága garantáltan lehűti kicsit a tiedet is. :)


Gayle Forman- Csak egy nap
Szeretted a Ha maradnék-ot? Akkor biztosan ezt is imádni fogod, bár előnye, hogy egy kicsit könnyedebb, és kevesebb eséllyel fakadsz sírva a zsúfolt strandon. :)

Jus Accardo- Touch
Szintén a bárhol, bármikor kategória, és hadd irigykedjenek a népek, amiért te néha jókat kuncogsz Kale-en! :) Persze azért ez egy komolyabb könyv, de van egy humoros oldala, amit imádtam. :)

Leiner Laura- Bábel
Ha még nem olvastad, akkor most nyáron kötelező. Ha meg már olvastad, akkor te döntsd el, megéri-e még egyszer, mindenesetre én szerintem bepakolom a bőröndbe.

Beth Reekles- Kissing Booth
Hogyha a suli gondolatától is irtózol, akkor azért vigyázz vele, de egyébként egy egyszerű, könnyed történet, ami mindenképpen megér egy olvasást. :)

Tavi Kata- Nyitótánc
Ez sem egy komoly, mély témákat feszegető könyv, viszont garantált kikapcsolódást nyújt, és a téli jelenetek egy kis-képzeletbeli- hűsölést. :)

Cynthia Hand- Angyalsors
Akkor olvasod, amikor akarod, de valamikor keríts sort rá! :) Nyáron meg elméletileg mindenkinek tengernyi ideje van, ugyebár... ;)

Colleen Houck- A tigris átka
Idén kimarad a külföldi vakáció? Akkor tarts Kelseyvel egy izgalmas, egzotikus indiai utazásra, biztosan nem fogod megbánni! :)

Kiera Cass- A Párválasztó
Egy kis álmodozás is belefér, hiszen mindenkiből lehet hercegnő, nem igaz? Mellesleg, új kedvenceket sem árt szerezni néha... :D

Kerstin Gier- Rubinvörös
Ne csak a térben, időben is utazzunk! Gideon és Gwendolyn története pedig garantáltan elvarázsol mindenkit!

Nicholas Sparks- Az utolsó dal
Gyönyörű- nyári- történet, amit mindenképpen érdemes elolvasni, de arra azért vigyázz, hogy az utolsó száz oldalt ne nagyközönség előtt fald fel, mert nagy valószínűséggel a vége felé zokogni fogsz. És ezt úgy mondom, mintha egy letehető könyv volna... ;)

+1 (illetve az esetek többségében + sokkal több)
A kötelező olvasmányok. Most mindenki szörnyülködik, én is: még az összes kötelezőmet sem tudom! Talán 8 az, aminek emlékszem a címére, a többiről sürgősen meg kéne kérdezni valakit. Mindegy, ráérünk ;)
Ti hogy álltok? :)






4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó könyvajánló lett, főleg A tigris átkával szemezgetek most. Mi sajnos nem megyünk külföldre nyaralni, pedig minden álmom lenne elutazni valami különleges helyre! :)) A többi könyv közül, amelyeket nem olvastam el, mind-mind el szeretném, és ez az ajánló még inkább meghozta hozzájuk a lelkesedésem! :)

    VálaszTörlés
  2. Ennek örülök :) A tigris átka szerintem mindenképpen megér egy próbát :) (mi sem megyünk külföldre nyaralni, de álmodozni mindig lehet... :D )

    VálaszTörlés
  3. Jó kis lista. :D Én most a Fallen sorozatot olvasom (először), de nagyon tetszik. :D Utána elolvasom a Gyönyörű sorscsapás részeit. Ha belefér a keretembe, akkor megveszem az Angyalvárost és az Elakadó lélegzetet. Valamint gondolkodom, hogy az Alkonyat könyveknek is még egyszer neki ugrok :D

    VálaszTörlés