2017. február 24., péntek

BORÍTÓLELEPLEZÉS | Paullina Simons: A bronzlovas

Sziasztok!
Az előző bejegyzésben jól beletrafáltam, mostantól tényleg sűrűsödnek a könyvmolyképzős megjelenések- csak erre a hétre jutott plusz két borítóleleplezés! Ma A bronzlovas c. regény magyar borítóját láthatjátok nálunk, ami szerintem a Rudnay- gyilkosságok után a második leggyönyörűbb, amit együtt lepleztünk le, holnap 19:00-kor pedig két Percy Jakson kiegészítőkötetet leshettek meg a blogjainkon. Szóval holnap se felejtsetek el benézni ide! (Ha feliratkoztok, biztosan nem maradtok le, de a Facebook-oldalamon is mindig közzéteszem az új bejegyzéseket)
Tehát mutatom is Paulline Simons regényének borítóját:Tedd kívánság és/vagy várólistára!

Rendeld meg!Fülszöveg

Leningrád, ​1941. A fehér éjszakák megvilágítják a város egykori nagyságát, melynek palotái és sugárútjai egy letűnt korról mesélnek, amikor Leningrádot még Szentpétervárnak ismerték.
A két lánytestvér, Tatjána és Dása egy ágyon osztoznak és egy szobában laknak bátyjukkal és szüleikkel.

Kemény és nélkülözésekkel terhelt életük megszokott rendje semmivé lesz, amikor 1941. június 22-én Hitler megtámadja Oroszországot. A Metanov család és különösen Tatjána számára az élet már sosem lesz olyan, mint volt. Egy sorsdöntő napon Tatjána megismerkedik egy Alexander nevű hetyke fiatalemberrel.

A család sok szenvedésen megy keresztül, ahogy Hitler seregei közelednek Leningrád felé és az orosz tél is lassan beköszönt. A bombázások közepette az ostromlott városban Tatjána és Alexander elkerülhetetlenül egymáséi lesznek, de szerelmük szétszakíthatja Tatjána családját és a kapcsolatuk mélyén lappangó titok mindenkinek az életébe kerülhet, aki csak tudomást szerez róla.

Egyik oldalon Hitler elképesztő erejű háborús gépezetével, a másikon a szovjet állammal, ami eltökélt, hogy eltapossa az emberi szellemet, Tatjána és Alexander a történelem viharában próbál helytállni, a huszadik század egy olyan fordulópontján, ami alapjaiban határozta meg a modern világ fejlődését.

Az írónőről

 

 Paullina Simons Leningrádban, az egykori Szovjetunióban született 1963-ban. Amikor tíz éves volt, családja az Egyesült Államokba emigrált. Gyerekkorában arról álmodott, hogy egy nap író lesz. Álma később válhatott valóra, mikor megtanult angolul és feldolgozta az új környezet okozta kulturális sokkot.

New Yorkban, Kansasben és Angliában járt egyetemre. Kansasben politikatudományt tanult. Pénzügyi újságíróként dolgozott a Financial News Networknél, és közben fordított is, mielőtt megírta Tully című első könyvét. A könyvet szerte a világban jól fogadták.

Ezután további regényeket írt, többek között a Red Leaves, az Eleven Hours,  Tatiana and Alexander, a The Summer Garden és a The Girl in Times Square című műveket, illetve egy szakácskönyvet is, Tatiana’s Table címmel. Paullina Simons jónéhány regénye felkerült a nemzetközi bestsellerlistákra.

Paullina Simons második férjével, Kevin Ryannel Long Islanden, New Yorkban él. Négy gyerekük van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése